Pleje af cashmere

Det er en myte at cashmere kun kan renses. Hvis tøjet ikke er beskidt men måske lugter er røg, sved eller parfume, kan du nøjes med at lufte det udenfor natten over. Brug samme fremgangsmåde til at vaske dine pashminasjaler.

Ellers falder cashmere i kategorien af tekstil som bør håndvaskes. For at opnå de bedste resultater skal du først rense vasken for at sikre, at der ikke er andre rengøringsmidler eller andet som kan skade cashmere. Alternativt, brug en ren balje eller ligende. Fyld vasken eller baljen med lunken vand.

Vask

Tilsæt den anbefalede mængde vaskemiddel beregnet til cashmere eller uld, og bland det op med vandet og løb hurtigt din hånd gennem vandet for at fordele vaskemidlet og skumme op. Investering i et vaskemiddel specielt beregnet til fin uld vil kunne betale sig i længden da det vil forlænge livet på dit dyre cashmeretøj.

Vend vrangen ud på tøjet, og læg det forsigtigt i sæbevandet. Du kan også behandle eventuelle pletter men en skånsom pletfjerner som du masserer ind i tøjet med fingrene. Skyl pletfjerneren af med rent vand og gentag om nødvendigt processen.

Skyl

Luk vandet ud af vasken, eller hæld det forsigtigt fra baljen. Skyl nu dit nyvaskede cashmertøj i lunkent vand indtil skyllevandet er klart og ikke indeholder mere sæbe. Tryk forsigtigt vandet ud af tøjet uden at vride det, og læg det herefter fladt på et tørt håndklæde eller lignende. Rul håndklædet sammen og pres forsigtigt vandet ud af tøjet. Igen uden at vride det, da det kan ødelægge det delikate tøj.

Rul håndklædet ud igen, og læg tøjet fladt på et nyt tørt håndklæde, så det ligger i sin rette form.

Tørring

Lad tøjet tørre. Når det er helt tørt skal det blot foldes sammen og lægges i skabet. På den måde kan du have glæde af dit tøj af cashmere i mange år.